Autodeler AS er din selvsagte leverandør av TPMS utstyr

Autodeler AS leverer idag TPMS systemer til dekkbutikker, bilforretninger, dekk & felg grossister, og sluttkunder over hele landet.

Firmaet har på rekordtid klart å for alvor hevde seg på et marked preget av tunge aktører, dette takket være tidlig satsing og høyt kunnskapsnivå.

Fra 1 november 2014 ble det påbudt med TPMS (Tire Pressure Monitoring System) eller dekktrykkoveråkingsystem i biler som ifølge EU-direktiv 661/2009 er typegodkjent etter november 2012. Direktivet omfatter ikke eldre biler, selv om enkelte biler ble utstyrt med dette helt tilbake til ca 1990. Dersom disse ikke har et dekktrykkovervåkingssystem, behøver man ikke å ettermontere et slikt system. 

Hensikten med innføringen av dette direktivet, var å bedre trafikksikkerheten, samtidig som det skulle redusere drivstofforbruker og CO2 utslipp. Lufttrykket i dekket er det som bærer bilen, og har derfor en enorm innvirkning på bilens stabilitet og kjøreegenskap. Dette vil også ha en positiv effekt på dekkets levetid!

Autodeler AS leverer TPMS sensorer og programmeringsenheter fra anerkjente merker som blant annet CUB, Hamaton, Alcar, Ateq, Tech, VDO, Schrader, Brock, Autel og MaxSensor. Dette gjør at vi kan tilfredsstille alle behov, enten du driver et dekkverksted, en bilbutikk, et bilverksted, eller er en sluttkunde som ønsker å spare penger på TPMS sensorene.

Hvordan fungerer TPMS-systemet?

Systemet overvåker lufttrykket i dekkene. Når trykket er korrekt, reduseres bilens CO2-utslipp og sikkerheten øker. Systemet varsler føreren dersom trykket i ett eller flere dekk synker med mer enn 20 prosent i forhold til bilens anbefalte lufttrykk – eller senest når lufttrykket er mindre enn 1,5 bar. Nøyaktigheten ved dette kan avhenge av om du har et direkte eller indirekte TPMS system. 

Sensorer i bilen, eller et indirekte system som måler forskjeller på rotasjonshastighet mellom de ulike hjulene gjennom ABS-systemet. I de fleste tilfeller vil man få en sterkt forsinket varsling ved bruk av dette systemet, i tillegg til at man som oftest kun får en feilmelding, ikke spesifisert på hvilket hjul.

Dekktrykksensorer i felgen eller dekket, kalles et direkte system. Disse kommer i forskjellige utgaver, og det er et betydelig antall produsenter av slike. Autodeler AS har lagt sin ære i å være blant de aller første i Norge til å legge betydelig research for å finne de riktige produktene som sørger for lang levetid, riktig programvare, stor kompabilitet med felger på markedet, og produsenter som er skikket for fremtiden. Disse sensorene leveres ferdig programmert, blanke, eller til og med klonet fra dine originale sensorer, noe som i mange tilfeller kan vise seg svært nyttig! 

Direkte TPMS systemer er det riktige alternativet for fremtiden, man kan idag få et sanntidsbilde av det aktuelle dekktrykk i hvert enkelt dekk, man kan se temperaturen i hvert enkelt dekk, og man kan på enkelte biler også se hva mønsterdybden på dekkene er. Alt uten å engang gå ut av bilen!

Om du har kjøpt TPMS sensorer hos Autodeler AS eller en av våre forhandlere, kan du være sikker på at du får et system som fungerer. Vær klar over at mange biler krever at man må programmere om bilen etter at man har utført et hjulskifte. De fleste dekkbutikker kan idag utføre dette, men om det skulle være tvil, ikke nøl med å kontakte oss.

CUB Unisensor

Produsert i Taiwan, hos det som hos enkelte regnes å være den mest fremoverlente fabrikanten av TPMS utstyr i verden. Dette er av mange dekkverksteder favoritten av den enkle grunn at de er svært tidlig ute med software til nye biler på markedet og dekker ca 96% av de aktuelle bilene, de har sensorløsning som vil passe de aller fleste felgene som produseres, og de har et system som man lærer svært kjapt.

Dette er et system som er MUST HAVE for ethvert dekkverksted, og det perfekte alternativet dersom man driver bruktbilbutikk. CUB systemet har de aller beste løsningene på problembiler som Renault Zoe, Mitshubishi Outlander osv.

CUB leverer også diverse retrofit løsninger for blant annet henger og caravan, og sies å være helt i tet i utviklingen av systemer for tung sektor som lastebiler og semitrailere.

Skal man nevne ulempe med dette systemet, må det være at det krever at man har noe mer kjennskap til OBD II programmeringer i forhold til TPMS systemer hvor man programmerer med ATEQ VT56. I tillegg kan programmeringsenheten til CUB per idag ikke programmere TPMS sensorer fra andre produsenter.

Autodeler AS leverer både sensorer, programmeringsenheter og OBD II enheter fra denne produsenten.

ATEQ VT56

HAMATON TPMS

Hamaton sitt hovedkontor befinner seg like utenfor Shanghai, og ble opprettet i 1993. Dette tyder på at det er en produsent med stor erfaring, noe som i aller høyeste grad også gjenspeiles i produktene. Hamaton produserer TPMS sensorer for flere andre merker uten at vi skal gå inn på det her, om du ønsker informasjon om dette kan du ta kontakt med oss.

Hamaton er sammen med CUB, vårt absolutte satsningsområde. Disse to produsentene utfyller hverandre etter vår mening helt perfekt! TPMS sensorer fra Hamaton leveres i flere utgaver, både blanke, preprogrammerte, og ferdig programmerte ventiler. I tillegg til dette leverer Hamaton retrofit systemer til deg som ønsker en oppgradering for bil uten TPMS system installert.

Foruten selve TPMS sensoren, leverer også Hamaton servicekit som ethvert dekkverksted er avhengig av å ha i fremtiden. Man finner og spesialverktøy for montering og demontering av sensor.

Hamaton programmeres fortrinnsvis med Ateq VT56 dersom man velger å gå for blanke sensorer, noe som passer best for dekkverksteder. Ateq VT56 er etter vår mening den beste programmeringsenheten på markedet, da denne er i stand å fortelle deg programmeringsprosedyrene på hver enkelt bil! Derfor må dette regnes som et fantastisk verktøy når man skal utføre hjulskift. 

Om kort tid vil Hamaton og levere andre løsninger som vil egne seg spesielt til bilforretninger og grossister som leverer store antall hjul. Her vil man kunne programmere et komplett sett sensorer samtidig, noe som gjør prosessen svært enkel for dem som til vanlig konsentrer seg om andre ting enn TPMS systemer.

Dersom man skal finne en ulempe med dette systemet, er det at man vil være avhengig av hele fem forskjellige sensorer, for å ha samme dekning som CUB klarer med bare èn sensor! Det sier seg selv at man da er avhengig av å ha en vesentlig større lager om man skal kunne betjene alle biler på kort tid.

Fordelen for deg som har, eller ønsker å ha dette systemet, er at Autodeler AS til enhver tid har sensorer på lager.